Wednesday, March 24, 2010

mari makan cokodok saya~!^^

salam 'alaik~

hari ini, saya ada buat cokodok pisang~ ngee^^ (awat girang sgt?? >.<)
huhue.. sok pagi nk wat bfast cokodok, tapi xpnah wat lagi sniri2 cokodok ni.. tlg mak ada la..
so mlm ni nk try la wat cokodok! ngeee~~ syuke2!


so.. first amek la 4 buah pisang, (saja buat siket)
amek blender, buh pisang tu, buh tepung sket, garam, gula, and susu aidil~ (suma mak yang bgtau ingredient2 dia.hehe)
then, kisarkan~
lps tu, letak dlm priuk~, as shown below..



agaga.. pastu seap sedia la utk di goweng!

hohoa! syiok2..

golek2kan dia taw waktu dok goreng tu.. ha.. lupe nk habaq.. minyak boh penuh kat kuali tuu..




pastu~ siap la~ (sng sgt.... kalau guna tangan pn xpe waktu hancurkan pisang tu.. xyah blend, lg syedapppp)




p/s:buleh dah nk survive hidup ni.. saye pn syuke pisang! hihihi^^

.: Syukran, moga sama2 menambah ilmu =] :.

2 kalam anda:

eyes143.. said...

tringin nk mkn cokodok la plak..

hannniees said...

try wat :) hihihi.. sedap.. cik eyes suke pisang?