Sunday, March 21, 2010

jalan2 cari pasai.. hehe..


salam alaik.. :)
rini konon2 nya igt nk buat girl's day out ngan kak yong, dayah azhar, kak wani, amy, tipah.. sapa lagi ea? *xingt ramai sgt nk join*
huhu.. at first mmg cm ramai ja nk join.. hehe.. pastu dah lamaa... nk dekat2 date yg nk g kuar tu, sorang sorang xjd nk kuar.. atas sbb mcm2 perkara la. huhu..yg tinggal skang ni, aku n tipah je~.. aigo~.. mmg slalu kamy kuar dua je pn.. igt saja ja nk wat kelainan cket weh.. huhu..
mlm tu tipah wat tag nama aku kat status dia.. yg .. yang.. tinggai kamy dua ja yg akan keluar.. wkakakakaka~ tipah..tipah.. xpala~ lgpon cm xbesa ja :)






ada jugak la mrayu2 kat dayah azhar mai join gak.. *budak ni duk baling* tp xda geng nek bas lak.. aih.. join "kami geng bas skola" lah kalu mcm tu. xD so sng sket la nk smpai SP ni. huhu~

so keesokan harinya..
jeng3..

dpt msg *beep beep*

"sat2 mak aku bli roti canai"
~tipah~

aku igt dia kat permaipura lagi. haha.. upanya kat sg layaq dah!!! siap beli rotee canei lagi.. ganaih2.. anyway, trimas to tipah.. we had a wonderful breakfast pagi tu.. huhu~ credits to you..

abah stat kerja kul 11 rni.. smpai kul 7ptg stgi.. mak plak kerja pagi hari ni.. balik kul 5 japg, so aku akan meninggalkan umah dengan xda org n blik satgi pn xda org.(hope so la.. so dat bila mak balik umh jpg, xla kecewa sgt umah dah bersih n makanan dah tersedia)

[10.40pg]
agagaga.. punya la bes pagi ni..kuar2, xdan la dlm 10 menet, ada teksi mai. hehe.. igt nk tggu bas, tp teksi yg lebih selesa tu mai.. huhu. alhamdulillah~ *suke2*^^ ok pe.. 2 ringgit sorang pg bus stop SP, dari skolah sg layaq..
then jalan2 pergi central square.. huhu. awai lagi ni..

[11.20pg]
jalan2 g central.. aku nk lintas je kat jalan tu.. tetiba tipah ckp

"jejantas ada.. satg x dan masuk U mati katak ja kita ni"

tersentak aku. huhuhu~ drpada biaq apa yg dia kata tu jadik kenyataan, bek nek jejantas yg ada.. "jejantas : GUNALAH SAYA. hehe"

[11.35pg]
smpai tapak central square.. apa yg ada ni. huhu.. kedai2 masih lagi x buka..

1st location yg diTERJAH : Reject Shop, CS.

wakakkaa.. disebabkan aku x membawa fulus yg lebey.. so aku mcm rickey(usya2) baju2 kat cini.. leh tahan gak ni.. cun cun.. tipah bli satu baju*baju ni kaler pink. saya syuke!* n satu pants..*long pants.. suar tido*

dlm ati aku "nanti bleh bawak mak mai cini. hehehehehhe"

[11.55 pagi]
p mcD! hehehe... tggu dlu smpai kul 12, so that harga muraaa!! ngee :D
kami order big n tasty! saja ubah cita rasa.. before ni asyik2 big mac ja.. huhu. :P nyum nyum.. syedap2..


*gambar hiasa semata2*


in the mean time makan tu.. ada org datang mnta beli ayat2 alquran.. 3 kali aku mai sini, org yg sama mai dok desak suh beli. haih.. bukan minta tlg beli.. tp DESAK suh beli.. mcm xbes jela kalau beli pn.. kita niat nk sedekah, tp bila dia desak cmtu, jadi mcm niat tu x brapa nk ikhlas pula..*haihh..* agensi mana la dok angkut depa pi mai pi mai ni.. sian sungguh.


[12.45 pg]
igt nk men bowling. hehe. duk ajak tipah lama dah..
actualy aku pn dah besa la gak men bowling ni, ngan abang mamat, ngan kawan2 skola rndah(reunion dlu), hm.. cuma ngan tipah je blom. huhu.
so pigi la main kat cini. main utk 2 game 2 org. tp tipah tamau men lak.. ades.. aku tpaksa men 4 game.. tgn lenguh xyah ckp la.. ada yg strike(sangat sikit) ada yg masuk drain(sgt banyak) besa la.. ehehehe.. xbesa men xD

[1.45ptg]
suda la.. dah habis game.. igt nk solat dlu.. tp nmpak gaya nak balik solat kat umah la.. huhu
so kami take cab, balik ruma~ hihii..

[2.05ptg]
home sweet home at last.. sgt dahagakan ayer.. *tibai ayaq dlu lahh*
so tipah ckp mak dia mau datang lepas asar.. um..
aku plak trngat gambar2 waktu f4 dlu, so kasi la dia tgok gambaq dia dlu. huhu. nmpknya dia sgt eksaited~ so saya bluetooth jela kat dia gambaq2 yg berlambak2 cm ikan sardin tu kat dia.. huhu~ tgok video kami buat dlu sama2(smbil bukak lagu korea kat enset tipah) - credits to her again, hehe..
mmg lawak xtau nk ckp cena la.. kan muka budak2 lagi taime ni.. pastu ada tgok video waktu f5, akhir tahun, kat court basket plak. hehe.. yg ni bes sket :) tgk xmaw2 la.. waakakakaa syiok2..

dan la sapu2 rumah n kemas2 apa yg patut.. uhuhu~

[5.27ptg]
mak tipah mai..
babai tipah.. huhu~
aku plak? g boh lauk abah beli pg td dlm pinggan, n masak ayaq, satgi mak balik. huhu. kang leh makan n minum petang skali.. msti mak xmakan sgt pg tadi. atau xmakan langsung. haih~.. xpa2 satgi p makan noo.. lauk ada dah. nasik pn da masak..

*aku nk crita wholeday ka? dah dah kot. stop disini saja.. hehe*

anyway, thanks to LATIFAH HUSNA sbb teman cek kuaq rini.. bes la plak rasanya kan :)
kalau ramai2 lagi bes ni. huhuhuhu~
takpa2 nnt ada rezeki, ajak kawan ramai2 lg.. insyaAllah..

to tipah, u r my BFF! :) thank you kawan! tatau la kat U or matrik nnt leh jumpa kawan mcm hang dah. huhu.. tq tq.. :)




.: Syukran, moga sama2 menambah ilmu =] :.

13 kalam anda:

latifahhusnazmyh said...

pergh..pnya pnjang..x sia2 aku x tidoq nak baca..hahaha
sama2 la noh..len kali kta kluaq rmai2 plak..hoit, malu2..roti canai pun tbabit. :)

p/s ni versi copy paste..aku tsalah post tdi..mereng skit, p post kat *balik umah tokwan*..hahahaha

miSs_caCtuS^^ said...

ngee.. ang xtdoq tggu aku post entry ni.. so kena la bg ang satisfied sket.huhu.. tu la. ada cerita bersama roti canai tu, di hiddenkan :D kita ja leh tau.. hehe..

p/s : seb bek ang alert awai xD kekeekek

latifahhusnazmyh said...

ahaha..aku bab2 ni mmg alert la..huhuhu
mmg satisfied la..thumb up..

miSs_caCtuS^^ said...

mekasih2.. :)

apa yg ditulis semua ikhlas2 belaka.. :)

latifahhusnazmyh said...

gagaga..ikhlas tulus mulus

miSs_caCtuS^^ said...

bila2 kita kuaq lagik~!
ang wajib men bolink! huhu

qalamaya said...

waaa...jelez!!!
len kali kita kuaq lg ek ^_^

miSs_caCtuS^^ said...

qalamaya : hehe.. nnt kita kuar yee.. :)

nadiahzakaria said...

wahh day out
mcm bess
sronok rasa lepak2 lpas tak jd budak skola da
hehe ;p

miSs_caCtuS^^ said...

yeap! :) btui2.. dlu mana da masa cmni :P byk habis masa kat asrama.. bes cara kat asrama pula :)

abang said...

salam ziarah ....

abang said...

salam ziarah ....

miSs_caCtuS^^ said...

salam ziarah juga :)