Tuesday, April 26, 2011

kem biasiswa YTM (22 - 24 hb april)

salam aleykum sahabat2 ana skalian, kai fa haluka ?? ana alhamdulillah masih dlm nikmat iman dan islam.. =]

baru2 ini, 22hb april , ana ke kem pemilihan biasiswa TM, ni kira mcm saringan sblum dipanggil tmuduga..

pagi2 tu awalll lg sudah btolak ke tpt kejadian, kul 630 dah start tayar golek.
dlm hati "apa ya sbnrnya kem ni?"
kata nya nk uji emosi diri, nk kenal ngan calon2 biasiswa ni..
ana pn x pasti apa jenis ujian yg nk ada ni. p jala, kn? gain experience :)

day 1

taklimat pg tu. katanya "kami disini xmau tgok akademik kamu pn, kamu nk tgok kamu ni siapa sahaja. dr cara jalan,cara bcakap pn kami dah tau hangpa ni sapa"
um, ksimpulannya mmg mereka nk test EQ sahaja.
kmi di bhgikan kpd group2 masing2, ana group G, dan 7 org dr group ana, adalah pelajar kmpp, matrik ana sndiri. >.<
7 org tu plak ana baru kenal hari ana ke kem ini.. (truk btul) yg perempuan, ana, pljr fizik, yg 2 lagi , pljd akaun. (fatin dan horng)
yang lelaki , ana kenal sbb depa budak fizik, (syawal, naser, nethen,khairul)

group G ada 18 org, we need to be in group with our fasi (Pak Daut)
ptg tu main bola balinggg (bestt ooo) sbb kami main ngan penuh enjoy~
yala.. dah la bru kenal. mmg kamceng saja lah.. *Alhamdulillah*

(ana sakit pala ptg tu, tp layan jala gamee, mana tau bleh ok)
tgh2 men, silap pgg bola, mak aiii.. sakit la T.T bengkak, sikit ja, buat tatau jalaa^^ gembira sgt main smpai xskit dahh :)

malam tu, kami ke lokasi LDK bsama pak daut.
tgkat 4 >.< (sebbek naik lif)

masa tu baru perasann..

ANA MABUK LIF @.@

lps2 naik lif, still pgg kanan kiri dinding, mcm tgh naik lif lg. penin2 mabuk2. (ish2 ape la cik hanis niii)

mlm tu masih pekenalan dgn semua ahli. kmi diberi manila kad, dan tulis number brapa. cth "G16" and paste kat blakang n dpn ~

last, buat puzzle, smpai kul 2-3 pg >.<

day 2

smpai2 saja bilik, ada LDK lg.
kali ni kena buat pokok diri pula..
then bentang,

ada interview agama,
dan hari ni juga cik hanis kenaa ngan pak daut. huhu
pak daut tanya
"kmu x layak utk scholarship ni, byk syarat x lgkap"
ana??

"er.. huhu" - ngan muka senyum x lekang kat bibir
ana xdak ayat dah, dan hnya tau snyum jala time tu >.<

"apa prasaan kamu ? skarang kmu boleh pack barang dan boleh balik"

erkk????? lg ana tpnga2.. tp still senyum la. huhu. dah terkesima sgt2 kot >.>

then dia kata lg "perasaan kmu?"

ana cuma ckp..
"xmustahil x ada kekecewaan tu.. tp saya redha, dan pcaya bhawa rezeki Allah itu dimana2, bukan disini, mungkin ada yg lebih baik menunggu.."

huhu lama gak kena tocer. then baru dia beralih pada org lain.

"Phew!"

dan ptg tu juga kami bjaya siapkan puzzle (yang besar dan susah tu)

Alhamdulillah ! =]

day 3

last day~ pg tu, pak daut smpai lewatt jd kami pun buat aktiviti sndiri smntara dia smpai. huhu

n then pak daut datang jga..
dia sudah siapkan semua data2 pasai kami

dan dia bgtahu kami

shari dua yg dia buat2 marah dan semua nya tu, lakonan ja.
sbbnya depa nk test EQ kami.. oh yg tu la :)

apapun, bukan stakat nk p dapat biasiswa,

mmg ana dpt byk kawan kat sini. alhamdulillah.. baik2 semuanya.. syukur rasa =]

group ana ada sorg budak sabah.. sgt mnarik dpt kenal org2 di sebelah sana, juga semua hebat2 blaka..

bila kita ke tempat org hebat2, baru kita boleh improve diri kita, jdkan kita lg hebat dr aspek agamanya, EQ nya, IQ nya..

Thanks to Allah, for giving me the chances to meet all those ppl,

dear friends,
"ukhuwwah fillah abadan abadaa" :)

p/s : moga group G dapat scholarship ytm, insyaAllah =]

.: Syukran, moga sama2 menambah ilmu =] :.

2 kalam anda:

iloveAllah said...

fuh..dsyt gak tmuduge die..igtkn shari jew..

miSs_caCtuS^^ said...

huhu.. bukan tmuduga lagi dear, =]

ini just pemilihan utk mereka menemuduga..

tmuduga, ada lepas tu.. cuma i blum smpt nk tulis entry psl tu =]